884 poze   67723 vizite

benicia

Soi achizitionat cu ajutorul lui milly

Studio C225 - Benicia

Brevet europan nr 2010/2162

Apreciere generală: Unul dintre cele mai noi soiuri disponibile în prezent, este foarte energetic și foarte productiv. Fructele sunt foarte mari, cu o formă conică lungă. Gust excelent, culori profunde şi strălucitoare. Perioada de recoltare este timpurie. Soiul are un bun comportament vegeto-productiv, asociat cu fructe extrem de coerente şi de bună calitate, păstrare bună după recoltare, rezistență ridicată la transport. STUDIO C225 este răspândit și apreciat în multe țări europene.

Tip de plantă: este viguroasă cu densitate medie şi foarte productivă, cu frunze mari. STUDIO C225 este un soi de căpşuni adaptat și la condiţiile climatice continentale. Cu un randament ridicat de fructificare.

Înflorire şi perioada de recoltare: florile au o coroană mare și sunt numeroase, cu polen viabil, parfum puternic. Este un soi FOARTE TIMPURIU.

Fructul: este foarte rezistent și de o calitate excelentă de dimensiuni mari (media peste 35 gr.), cu formă lungă conică, consistența este medie, culoarea exterioară este un roşu strălucitor cu o pulpă de culoare roşie. STUDIO C225 are excelente caracteristici organoleptice, foarte dulce cu un gust foarte plăcut cu o bună perioadă de păstrare.

Productivitate: o plantare timpurie este indicat. STUDIO C225 preferă un sol bine drenat,
dar nici prea nisipos, cu brazde (biloni) ridicate. Deoarece el este sensibil la oidium, în interiorul tunelului planta are nevoie de o aerisire costantă. Având în vedere mărimea mare a fructelor este ușor de cules. Media de producție pe plantă este foarte mare, în condiții optime de cultivare.

Puncte forte: productivitate foarte mare, fructe uniforme, frumoase, marimea fructelor: EXTRA, cu o aromă plăcută. Un soi adevarat pentru culturile comerciale de căpșuni.

Dăunătorilor şi rezistență la boli: STUDIO C225 este rezistenă la majoritatea bolilor ce afectează frunzele și sistemul radicular. Se recomandă și pentru solurile dificile. În culturile de producție STUDIO C225 are nevoie de o doză mai mare de fertilizare şi un bun echilibru de micro-macro elemente (fier, mangan, etc.). În sere şi tunele, este important să se evite umiditatea ridicată şi temperaturile de noapte mari fără ventilație, deoarece aceste condiţii climatice pot reduce fermitatea şi productivitatea plantelor. În culturile de câmp creşterea energică a plantelor protejează fructele de la brumă şi arsuri de soare. Cu toate acestea, este important să execute preventiv tratament împotriva putregaiului cenuşiu (Botrytis cinerea) şi putregaiului de rădăcină (Rhizoctonia fragariae).
DSC02858
DSC02858
15 05 2014
15 05 2014
15 05 2014
15 05 2014
15 05 2014
15 05 2014

Comentarii album • 0
Nume:Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.